Tarvitset:
Strutsin pihvejä
Punaviinikastike:
n. 5dl Punaviiniä
n. 3dl Vettä
Sokeria
Maizenaa
Sipulia
Lihalientä n. kuution verran
Lisäkkeeksi vaikka lohkoperunoita.
Valmista kastike keittämällä sipuleita sokerilla ja lihaliemikuutiolla maustetussa vedessä hetken aikaa. Siivilöi liemi. Lisää sekaan punaviini. Keitä hetki, että alkoholi haihtuu. Suurusta maizenalla. Tarkista maku, lisää tarvittaessa suolaa ja sokeria tai mitä nyt mieleen tulee. :D (Oikeassa ohjeessa keitettiin viiniäkin sipuleiden kanssa. Me toimimme näin ja söimme sipulit "kasvislisukkeena" muut ruuan kanssa. Olivat muuten todella hyviä!)
Pihvit paistetaan pannulla mediumiksi. Tapahtuu nopeammin ja pintaa polttamatta, jos ne halkaisee paksuussuunnassa.
Hyvää, mureaa, hienompaa ja taatusti kuitenkin halvempaa kuin se yliarvostettu naudan sisäfile siellä ravintolassa. :)
Kommentit