Kebab:

800g Naudan paistijauhelihaa

Aromisuolaa

Valkopippuria

 

Tiivistä jauhelihan rakennetta esim. sähkövatkaimen taikinakoukuilla, lisää mausteet ja pistä sekaisin. Muotoile folion päälle n. 5 cm halkaisijaltaan oleva pötkö, kiedo folio pötkön ympärille mahdollisimman tiukasti ja paista 100- asteessa n. 3 tuntia.

Seuraavalla kerralla korvaan osan suolasta chili- mausteseoksella ja laitan enemmän pippuria, mustaakin rouhittuna myllystä.

 

Pitat:

8kpl

½ pakettia hiivaa

2.5dl vettä

n.6dl jauhoja

Suolaa

 

Liota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola ja jauhot. Anna kohota n. tunti lämpimässä paikassa. Leivo taikinasta tanko, jonka jaat 8 osaan. Taputtele palaset pellille pyöreiksi lituskoiksi. Älä anna enää kohota. Paista 250- asteessa 7-10 minsaa.

 

Kebabin lisäksi pitan väliin tuli tungettua perusvihreää salaattia, salaatinkastiketta, juustoa ja salsaa. Kermaviilikastikekaan ei varmasti olisi huono ja seuraavana aamuna viimeinen pita meni aikalailla sämpylästä. Ja voisin kuvitella tunkevani sinne kebabin siasta voimakkaahkosti maustettua jauhelihaa tai vaikka miedompaa broileria.